Seksualne potrebe žena i muškaraca

seksualne potrebeNa kvalitetan seks utiče dosta faktora. Pored poznavanja erogenih zona partnera i omiljenih poza, za kvalitetan seks neophodno je i poznavanje različitih potreba partnera. Muškarci kucaju po drugačijem genetskom kodu od žena i sledeće bi trebali da znate:


Žena mora znati da je partner stalno “prisutan”
U velikom broju slučajeva seks je za žene, pored fizičke povezanosti jednaka i duhovnoj. Ono što žele u krevetu je da osete stalnu prisutnost svog muškarca, svim srcem. To je nešto što se oseti među partnerima i na to možemo da utičemo samo u maloj meri. Govor tela nas odaje. Prema jednoj anketi, oko 90% žena želi više nežnosti od svog parnera. Veća je verovatnoća da će muškarac nagovoriti svoju partnerku na gotovo sve što poželi ukoliko poseduje te osobine, da čita ženske potrebe i unese mnogo nežnosti ispod postelje. Nežna predigra i usredsređenost na partnerku tokom seksa je put ka epitetu savršenog ljubavnika.

I muškarac voli komplimente
S’ obzirom da se muškarci definišu preko svoje muškosti, najosetljivije i najranjivije mesto je njegov penis. Potencija je nešto što muškarcu pruža samopouzdanje, snagu, suverenitet i van spavaće sobe. Koliko je to muškarcima bitno pokazuje i činjenica da je najveći strah muškaraca, u krevetu, izostanak potencije. Veličina je druga stvar koja brine muškarce. Strah da partnerki njegov penis nije dovoljno veliki i lep i strah od impotencije može ga dovesti i do depresije. Zato dame, nepotrebno je više govoriti da bi trebali s vremena na vreme pohvaliti njegovu muškost, pa makar i slagali malo ;-)

Žene vole stalno zavođenje
I ako je već voljna da legne u krevet sa partnerom ipak voli da se potrudite malo oko nje, da oseti da je najpoželjnija žena i da joj posvetite taj trenutak na najnežniji mogući način. Pažljivo odabrani komplimenti nikada neće omanuti, naravno u razumnoj meri.

Muškarcima je bitno njeno zadovoljstvo
Iako muškarci pričaju kako im je svoje zadovoljstvo u seksu najbitnije istina je malo drugačija. U jednoj američkoj studiji stoji kako je 46% muškaraca navelo da im je zadovoljenje svoje partnerke bitnije od svog. Samo 26% muškaraca je izjavilo da im je svoje zadovoljenje prioritet. Njeno zadovoljstvo u krevetu njemu podiže samopouzdanje i utiče na njegovu svest o tome koliko je dobar ljubavnik. Ako malo bolje razmislite stvar je više nego logična. Ako muškarac konstantno ne zadovoljava ženske potrebe u krevetu već samo svoje, postavlja se pitanje koliko je onda on u stvari dobar ljubavnik. Ukoliko joj se partner ne posvećuje postavlja se pitanje i koliko mu je u stvari stalo do nje.

Ona voli osećaj da je jedina
Da bi žena osetila da je najpoželjnija, muškarac mora i da joj nekako stavi to do znanja. A najlakše je to učiniti komplimentima, kako u krevetu tako i van njega. Iako mnogi muškarci to ne shvataju, pravi komplimenti, mala iznenađenja i pružanje pažnje za ženu spadaju u jedan vid proširene predigre.

Voli kada žena preuzme inicijativu
Muškarci vole da su dominantniji od žena u svakom pogledu, u krevetu i van njega. Međutim ukoliko partnerka ponekad preuzme inicijativu on neće imati ništa protiv,može mu samo značiti da joj je ipak stalo do njega i da ga želi. Da li će žena otvoreno pozvati muškarca u krevet, izmasirati mu celo telo eteričnim uljima, odigrati prljavi ples pred njim ili verbalno provocirati ostaje samo na njoj.

One vole da drže sve pod kontrolom
Žene vole kad se prepuštaju partneru ali ipak vole da drže stvar pod kontrolom. Ona je svesna svojih granica i neće lako preči preko njih. Može doći do pomeranja istih ali samo onoliko koliko ona dopusti. Ukoliko to ugrožava njeno samopoštovanje neće lako pristati na sve što joj se ponudi a muškarci ne bi trebalo da insistiraju na tome.

On voli i na brzaka
Oko 35% muškaraca izjavilo je da voli to “na brzaka”. Najverovatnije da ta izjava potkrepljena činjenicom da on voli da eksperimentiše i proba mnogo toga dok ne iscrpi svoj seksualni potencijal. Mala doza straha od toga da ne budu uhvaćeni prilok seksa takodje deluje stimulativno na njega. Sve su to male igre koje mogu samo da “začine” seksulni život u jednoj vezi.