Uvod u seks – predigra

Uvod u seks - predigraŽenama je predigra u seksu mnogo bitnija nego muškarcima tako da, ukoliko muškarac ne obraća puno pažnje na ovu “sitnicu”, najverovatnije neće uspeti da je zadovolji na pravi način. Nisu žene u svakom momentu uzbuđene i spremne na seks, zato i služi ova mala igra. Naravno mnoge žene u Srbiji, kako su patrijarhalno odgojene, neće puno toga ni otkriti svom partneru u krevetu, pogotovo ne na početku veze.


A muškarci, ukoliko ne obrate pažnju na reakcije svoje partnerke prilikom odnosa, vrlo je moguće da će je uskratiti za to zadovoljstvo orgazma. To može biti samo kontraproduktivno u jednoj vezi. I ako se kaže “koliko ljudi toliko ćudi” skoro da nema žene ili devojke kojoj neće zasmetati bar jedna od sledećih muških ispada:

Grubost
Prilikom seksualnog odnosa, kada se muškarac uzbudi, obično ne obraća više puno pažnje na svoju partnerku i njene zahteve. Najveća zabluda je ta što misle da sve što prija njemu prija i ženi. Dok njemu ne smetaju male grubosti prilikom predigre i seksualnog odnosa njoj to može itekako pokvariti užitak. Ukoliko na početku veze postupate nežno sa njom nećete sigurno puno pogrešiti čak i ako ona voli malo grublji seks, a na to će Vam već ukazati vremenom. Najbitnije je ipak da devojka stekne utisak da Vam je njeno zadovoljstvo u seksu bitno i tu stičete njeno poverenje.

Uvrtanje bradavica
Kao jednu od čestih muških grubosti izdvojili smo ovu neprijatnost. Dok muškarci smatraju da uvrtanje i štipanje bradavica uzbuđuje žene, one ih već svrstavaju među seksualne neznalice. U svakom slučaju, čak i ako su bile uzbuđene do tada, ova neprijatnost će ih sigurno ohladiti. Sa bradavicama, kao najosetljivijim delom grudi, treba postupati nežno. Nikako ih štipati i uvrtati već nežno dirati, ljubiti, sisati, i tek ovlaš dodirivati zubima.

Agresivni oralni seks
Neke žene koje umeju da uživaju u seksu i ne pate od izostanka orgazma, koje su otvorene i spremne na eksperimentisanje, mogu Vas iznenaditi odbijanjem oralnog zadovoljavanja. Razloga za ovo može biti više ali najčešći uzroci su ili neprijatnost da im ljubite taj deo tela jer je, po njihovim rečima taj deo “prljav”, ili da muškarci ne znaju kako se to radi na pravilan način, odnosno na način koji one vole. Pošto su klitoris i vagina najosetljiviji delovi ženskog tela, kao što su to kod muškaraca glava penisa i testisi, morate se nežno ophoditi prema njima. Nikako ne bi trebali biti grubi prema ovim delovima, pogotovo ne gristi, štipati ili udarati. Treba je u tom predelu nežno dodirivati jezikom a ona će Vam uzvratiti svojom reakcijom i staviti do znanja na koji način voli da joj to radite. Obratite pažnju na to da vam jezik, prilikom oralnog seksa, ne bude suv jer joj to može uskratiti zadovoljstvo.

Slabo snalaženje
Da li vam se već desilo da prilikom seksualnog odnosa ne možete naći klitoris kod svoje partnerke? Niste jedini. Kod nekih je žena klitoris dublje usađen a kod nekih ne tako da, ukoliko partnerka nije dovoljno uzbuđena moguće je da ga nećete ni lako uočiti niti osetiti pod prstima. To je i dobar pokazatelj da li je žena uzbuđena i smernica kako dalje da postupate. Klitoris je mala kvržica pod kožom u gornjem predelu usnica i kada ga jednom uočite kod partnerke zapamtite mu poziciju kako bi ste sledeći put znali gde se tačno nalazi. Zapamtite da je klitoris jako osetljiv i da mu nikakve grubosti (grickanje, štipanje, udaranje, dodirivanje suvim jezikom ili prstima) ne prijaju.

Ponavljanje
Mnogi muškarci, kada uspeju da zadovolje svoju partnerku, smatraju već da su majstori u krevetu. Tada se drže “starog dobrog recepta” i ne menjaju ništa. Nije ni to tako loše ali vremenom dosadi. Svakodnevno ponavljanje istih pokreta u krevetu postaje monotono i devojka gubi želju za seksom, odnosno za takvim seksom. Trebalo bi u seksu uvoditi novina češće, nekad će biti dobro, nekad loše ali na greškama se i uči. Svakako će vremenom seks postajati sve kvalitetniji ukoliko želite da naučite.

Rutina
Posle izvesnog vremena u vezi dolazi do zasićenja ukoliko se seks upražnjava mehanički. Pošto u dugoj vezi nema više sramežljivosti mogli bi ste poraditi na novim pozama i mestima. Vođenje ljubavi ne mora biti samo upražnjavanje seksa u krevetu, u jednoj ili dve poze. Treba uneti malo mašte u seksualne odnose i isprobati nove poze i češće menjati mesta kako bi ste “začinili” seks, naravno samo ono što bi “palilo” i partnerku i Vas.

Sada kada sve ovo znate ne preostaje Vam ništa drugo nego da partnerki pružite najbolju moguću predigru, a ona će Vas već nagraditi na svoj način ;-)