Šta treba da znate o ženskim grudima

1. Manje grudi – veća inteligencija

Američki istraživači su sproveli IQ testiranje među hiljadama žena. Istraživači su pregledajući rezultate o IQ i veličini grudi došli do neočekivanog zaključka: žene sa manjim grudima imaju u proseku 10 IQ poena više na testu u poređenju sa ženama većih grudi!

2. Leva dojka je obično veća od desne

Ženske dojke su često različitih veličina, a leva je obično veća. Međutim, razlika je tako mala da je nikada nećete zapaziti. Bradavice se takođe često razlikuju u veličini.

3. Gledanje u ženske grudi produžava život

Prema istraživanju Univerziteta Viktorija u Velingtonu (Novi Zeland), muškarci prilikom prvog susreta sa ženom prvo gledaju u njene grudi. Toga se ne treba stideti jer je drugo istraživanje pokazalo da se svakodnevnim gledanjem u grudi najmanje jedan minut, poboljšava zdravlje i produžava život čak 4-5 godina..

4. Muškarci takođe mogu da doje

Ovo je veoma redak slučaj, ali muškarci takođe imaju potrebne žlezde, t.j. mogu da proizvedu mleko. Laktacija kod muškaraca može da nastupi nakon određenih hormonskih tretmana, na primer, kod lečenja raka.

5. Prosečna težina dojke ~ 450 grama.

U proseku, dojka teži oko 0.5 kg. Svaka dojka se sastoji od 4-5% masnoće, a težina grudi u proseku odgovara 1% ukupne telesne težine.