Kako se on ponaša kada mu nije stalo?

Koliko puta vam se desilo da sedite i besomučno gledate u telefon očekujući baš tu jednu poruku i baš taj jedan poziv. A, tek ono samoprekorevanje, nije trebalo da uradim to, što sam mu ono rekla, ili šta sam uradila pa ne želi više da se čujemo, zašto se odjednom promenio. Sati i sati besomučnog razmišljanja i samomučenja, a istina je samo jedna – Njemu jednostavno nije dovoljno stalo! Da, prosto je i jednostavno baš, baš toliko, ali isto toliko, toliko bolno.

U knjizi “Njemu jednostavno nije dovoljno stalo”, autora Grega Berendta kosultanta i Liz Tučilo izvršnog scenariste serije Seks i grad, koju je izdala “Laguna”, na potpuno jednostavan način se razrešava misterija nejavljanja, nestajanja, nećkanja, prenemaganja oko braka i svih ostalih zapetljancija koje mogu da vas zadese u vezi ili pre veze sa dečkom.

NJEMU NIJE STALO AKO…

…VAS NE ZOVE DA IZAĐETE
Da, ovo je surova istina, jer ako mu se sviđate, kaže Greg, verujte pozvaće vas na sastanak. Nema tu nikakvih možda me se plaši, možda ne želi da žuri, možda ne želi da pokvari prijateljstvo. Muškarci prosto uživaju u tome da dobiju ono što žele. Ako vas želi naći će vas. A, ako mislite da mu niste pružili dovoljno vremena, sve što treba da uradite jeste da uzmete u obzir vreme koje je vama bilo potrebno da primetite njega i da to podelite sa dva.

Naučno istraživanje u kom je učestvovalo 20 muškaraca od 26 do 45 godina od kojih su svi u dugim, ozbiljnim vezama pokazuje da nijedna od tih veza nije započela tako što ih je devojka pozvala da izađu. Jedan od njih je čak bio izričit: Da jeste to bi sve pokvarilo.

…VAS NE ZOVE TELEFONOM
Uvek je tu onaj izgovor da je zauzet i da će se javiti kasnije, ali sve mi dobro znamo da je to samo izgovor. Greg kaže: Sa pronalaskom mobilnog telefona i brzog biranja brojeva, gotovo je ne moguće da vas ne pozove. Zato imajte na umu da smo mi muškarci baš kao i vi, rado ćemo napraviti pauzu u danu punom obaveza da bismo popričali sa nekim koga volimo. To nas usrećuje, baš kao i vas. Kada biste mu se sviđali, bili biste mu ona svetla tačka u pretrpanom danu. A taj dan nikada ne bi mogao da ga spreči da vas pozove, izričit je Greg.

Sto odsto ispitanih muškaraca reklo je nikada nisu dovoljno zauzeti da pozovu ženu do koje im je zaista stalo. Kako reče jedan od ispitanika: “Muškarac mora da ima neke prioritete”.

…SE NE ZABAVLJA SA VAMA
Jer kaže Greg, viđanje nije isto što i zabavljanje. Da, postoji mnogo oblika zabavljanja, pogotovo u početnim fazama veze. Ovo je momcima, možda i omiljen period zabavljanja jer još uvek mogu da se pretvaraju da nisu odgovorni za vaša osećanja. S druge strane kada nekoga pozovete na ljubavni sastanak veza postaje zvanična. To u suštini govori, želim da se vidim s tobom nasamo i otkrijem da li imamo neku zajedničku budućnost. U slučaju da je potrebno dodatno objašnjenje obično se radi o izlasku na javno mesto, na ručak ili večeru, držanje za ruke je uključeno u ceo program.

Sto odsto ispitanika je reklo da ih “strah od bliskosti” još nikada nije sprečio da uđu u neku vezu. Jedan tip je čak primetio: “Strah od bliskosti je urbani mit”. A, drugi je dodao: “To je samo izgovor koji pričamo devojkama do kojih nam nije stalo”.

…SPAVA SA NEKIM DRUGIM

Ovo je svakako složena tema i tu ništa nije jednostavno. Ipak, Greg je vrlo izričit, kakave god i koliko god ozbiljne probleme imali u vezi, to nije razlog da vas on prevari. Ne pitajte se u čemu ste pogrešili i nikako nemojte da delite osećaj krivice sa njim. U slučaju da on pokuša da vas ubedi da se to eto tako jednostavno dogodilo, imajte na umu da se takve stvari ne događaju bez namere i plana. Imajte na umu da ukoliko on spava sa nekom drugom ženom, to znači i da mu nije dovoljno stalo, ali i da mu ne sviđate nešto naročito.

Sto odsto ispitanih muškaraca je reklo da nikad ni sa kim nisu slučajno spavali. Doduše mnogi su se raspitivali kako bi se ta slučajnost mogla desiti i kako bi oni slučajno u njoj mogli da učestvuju.

…NE ŽELI DA SE OŽENI VAMA

Upamtite, svaki muškarac s kojim ste se zbavljali, a koji je pričao da ne želi da se oženi jer je brak prevaziđen, nije spreman, finansijska situacija je loša, imate vremena, na kraju će se oženiti, ali ne sa vama. Jer jednostavno vi niste “ona” prava za njega. I to je to! Tu nikakvih misterija nema. Ukoliko i sad slušate ove izgovore imajte na umu sledeće, vi ste za njega nešto što mu je trenutno OK i on će odlagati svadbu pokušavajući da pronađe onu pravu. A, budite sigurni da je traži sve vreme dok je sa vama.

Sto odsto ispitanika je reklo da ne bi imalo ništa protiv da se ožene ženom za koju su sigurni da je ljubav njihovog života. Jedan je rekao: “Pa, koja budala ne bi htela da se oženi ženom svog života?”

…JE ODJEDNOM NESTAO

Ponekad morate potpuno sami da zaključite da je kraj. On je nestao. Puf. Izgubio se u vidu lastinog repa. Pa, tu nema ničeg nejasnog. Nedvosmisleno vam je stavio do znanja da mu toliko nije stalo do vas, da vas čak nije udostojio ni SMS poruke. Sada, vi imate svo vreme ovog sveta da utrošite na razrešavanje misterije zašto mi nije odgovorio na poruku, zašto je odjednom nestao, ali to vam ništa dobro neće doneti. Iz svega ovoga, kaže Greg, bitno je da zapamtite samo jedno: on više nije želeo da bude ni u kakvom kontaktu sa vama. A, nije imao petlju da vam to kaže u lice. Slučaj zaključen. Njegovo ćutanje je gromoglasno reklo DOVIĐENJA. Sve što vi na to treba da kažete jeste: Otišto si, aleluja. Vidimo se jednog lepog dana, paćeniče!