Kako muškarcu probuditi seksualnu želju

Nije neuobičajeno da žena ima izraženiju seksualnu želju od svog partnera. U takvoj situaciji, prekid nije idealno rešenje jer, uz malo truda, situacija u spavaćoj sobi može da se itekako popravi, međutim ako vas partner u krevetu odbija sve češće krenite u fazu istraživanja…

Seksualnu želju treba da pobudite

Stres i finansijski problemi najčešći su uzroci smanjene seksualne želje kod muškaraca. Međutim, problem nastaje tek onda kada istovremeno žena ima izrazitu potrebu za seksualnim odnosima. U trenutku kada muškarac odbije svoju partneriku u krevetu, kod nje se javlja osećaj manje vrednosti i postaje nezadovoljna jer smatra da nije dovoljno privlačna. Kako biste u krevetu izbegli ovakve probleme, pomozite partneru da svoju seksualnu želju ponovno dovede do vrhunca!

Oslobodite se predrasuda

Prestanite da verujete stereotipu da su muškarci uvek raspoloženi za seks, jer to nije istina. Stručnjaci tvrde da seksualni nagon kod pripadnika jačeg pola varira. Na libido utiče kombinacija fizičkih i psiholoških faktora koji su promenjivi. Dakle, ako vas partner povremeno odbije nemojte da donosite prerane zaključke, jer ne mora da znači da ima drugu ili da mu više niste privlačni. Pokušajte da shvatite da je sasvim normalno da je i kod muškaraca seksualna želja povremeno smanjena.

Otkrijte šta mu smeta

Ukoliko vas partner u krevetu počne da odbija sve češće, krenite u fazu istraživanja. Prvo pokušajte da otkrijete šta se događa u njegovom životu. Postoji mogućnost da ima problema na poslu i zbog toga nije uvek raspoložen za zabavu u spavaćoj sobi. Ako nije reč o problemima takve vrste, velike su šanse da je u pitanju njegovo zdravstveno stanje. Stručnjaci takođe tvrde da su fizička i seksualna sposobnost itekako povezane.

Prihvatite različitosti

Zna da se dogodi da partneri posle nekog vremena bez ikakvog razloga nemaju podjednako izraženu želju za seksom. Na žalost, za to ne postoji nikakav lek. S time se ili morate pomiriti, a ukoliko ne možete da prihvatite takvu situaciju, ne preostaje vam ništa drugo nego da potražite novog partnera.

Muška glavobolja

Verovali ili ne, muškarcima se tokom seksa često javlja glavobolja. Rezultati istraživanja koja su sproveli nemački lekari, pokazali su da muškarci imaju tri puta veće šanse, za razliku od žena, da tokom odnosa pate od glavobolje. Ona se javlja u trenutku sužavanja krvnih sudova, a to se najčešće događa nekoliko sekundi pre doživljavanja orgazma. Srećom, takva vrsta glavobolje se javlja jako retko.