Koji je Vaš savršen stil u seksu

Saznajte zašto morate uključiti različite vrste vođenja ljubavi u svoj repertoar da biste se bolje zabavili u krevetu.

Dijeta koja se bazira na jednoj grupi namirnica nije zdrava ili zadovoljavajuća. I najbolje jelo koje se stalno jede na kraju dosadi. Pa ipak, kada je u pitanju naš seksualni apetit, mnogi se oslanjaju na jedan te isti način zadovoljavanja naših želja.

– Različiti stilovi seksa ne samo da sprečavaju dosadu u spavaćoj sobi, nego ispunjavaju mnoge fizičke i emocionalne potrebe, omogućavaju vam da izrazite različite aspekte vaše ličnosti i omogućava vam da seksualno rastete kao par – objašnjava Ijan Kerner, terapeut za seks i odnose iz Njujorka za onlajn magazin “Self”.

Niko nije rekao morate da instalirate trapez u spavaćoj sobi ili pozovete komšije da vam se pridruže. Ali integrisanje različitih vrsta seksa može da čini razliku između lošeg i zadovoljavajućeg seksualnog života.

INTIMNI SEKS
Šta je to: Ležerno istraživanje tela partnera koje vam omogućava da ponovo uspostavite vezu, a može i ne mora da uključuje i sam seksualni odnos.

Prednosti: Orgazam čini da se osećamo sjajno, ali odmerenije vođenje ljubavi bolje ispunjava naše urođene potrebe za emotivnom bliskošću. S obzirom na to da je osećaj sinhronizacije sastavni deo zadovoljstva, intimni seks je često osnova seksualnog zadovoljstva žene. “Osećaj povezanosti i prenošenje svoje ljubavi sa partnera na partnera zahteva da usporite i stvarno se uskladite”, kaže Trina Rid, autor “Dok nas seks ne rastavi”. “Kada se trkate do cilja, lako je izgubiti iz vida fizičke i emocionalne potrebe partnera”. Boravak u krevetu bez pritiska da morate doživeti ili pružiti orgazam ili odnosa stvoriće ona divna topla osećanja koja svima prijaju.

Recept: Bez obzira koliko ste dugo sa vašim partnerom, on i dalje ne može da pročita vaš um, pa mu objasnite ono što čini da se osećate blisko. Ponudite pozitivni podsticaj rečima: “Baš mi se dopalo kada si radio…” ili “Hajde da probamo ponovo….”. Radite stvari zbog kojih se osećate bliže: ljubite se, smejte, podelite tajnu koju nikada niste nikome rekli. Osetićete se tako zaljubljeno da vam neće biti bitno što niste doživeli vrhunac.

AVANTURISTIČKI SEKS
Šta je to: Sve što je van domena vaše rutine, bilo da je nova poza, seks pod tušem ili oblačenje u kostim.

Prednosti: Poboljšava seksualno samopouzdanje. Radite nešto drugo, bez obzira da li je to uspešno, će povećati poverenje i ohrabriti vas da češće izađete iz vaše zone udobnosti. To što ćete prodrmati stvari verovatno će ubrzati vaše uzbuđenje – kada se upustite u neistražene teritorije, one ostanu u vašem pamćenju. A što više mislite o seksu, češće ćete želeti da to radite.

Recept: Ako razgovor na temu isprobavanja, recimo, nove seks igračke izgleda zastrašujuće, vi ste u dobrom društvu. “Mnoge žene žele da eksperimentišu sa svojim partnerima, ali nisu sigurne kako da to urade”, kaže Ejmi Levin, sertifikovani edukator seksualnosti iz Njujorka. “Žene brinu da će on pomisliti da je to nešto neprikladno ili se plaše da će ih osuđivati ili pitati odakle su došli na takvu ideju”. Relativno bezbolan pristup je da napišete pet stvari koje želite da pokušate, i njega zamolite da uradi isto, pa uporedite beleške. Sve što se pojavljuje na obe liste dobija zeleno svetlo, a možete da odobrite ili razmotrite druge stavke. Malo upozorenje: zamišljajte vi koliko god želite da voditelj ljubav sa Džonijem Depom, ali na papir stavite samo one fantazije u kojima vaš partner ima glavnu ulogu.

ELEKTRIČNI SEKS
Šta je to: Brz, žestok i upadljivo kratak što se tiče predigre “uradimo to ovde i sada!. (Poznat i kao “na brzaka”.)

Predosti: Savršen za zauzete žene koja barataju poslom, decom, kućnim poslovima pa im pronalaženje vremena za seks može predstavljati izazov. Zato na brzaka može biti rešenje kada žele da ubace i malo ljubavi u svoj pretrpani raspored. Može bit i zabavan, efikasan način da pokažete partneru da vam je vaš odnos i dalje na radaru. Električni seks ubrizgava malo uzbuđenja u život: ako oboje možete da se udaljite od radnog stola u sred dana, ušunjate u motel na sat ili nešto tako uzbudljivo.

Recept: Lepota brzog seksa je u tome što ne zahteva promišljenost. Samo bi trebalo da odvojite delić vremena vašeg užurbanog dana. Ako randevu za ručak nije praktičan, ubacite ga pre večere ili podesite budilnik 15 minuta ranije, pre nego što se deca probude. Zaglavljeni na dosadnoj zabavi? Iskradite se u sobu zajedno i priredite jedno drugom noć za pamćenje. (Ne zaboravite da zaključate vrata.)

IZVINJAVAJUĆI SEKS
Šta je to: Upravo ste imali veliku svađu. Sada kada je gotovo, sve što želite da uradite je da strgnete odeću jedno sa drugog i poljupcima se pomirite.

Prednosti: Niko vas ne ohrabruje da započinjete svađu, ali povremene zdrave rasprave u kojima obe strane izražavaju svoja osećanja i mišljenja može da bude iskustvo koje povezuje. Šta više, hormoni koje naše telo stvara za vreme seksa – oksitocin (takođe poznat kao hormon maženja), može pomoći da se olakša pomirenje. “Vođenje ljubavi posle svađe pomaže da lakše praštate”, kaže Kerner. “On može stvoriti volju da rešite problem.”

Recept: Kada ste se posvađali sa partnerom, ne morate da čekate da se smirite da biste ga zaskočili. “Seks je oblik izvinjenja sam po sebi”, kaže Kerner. “To je fizički način da pokažete da volite jedno drugo i želite da rešite probleme.” Ipak, bez obzira koliko je izvinjavajući seks dobar, sam seks neće rešiti pitanja oko kojih ste se posvađali, pa Kerner preporučuje da prespavate i bacite se na rešavanje sledećeg jutra. Sve su šanse da ćete biti hladne glave i sagledati problem iz bolje perspektive.

ZNA SE KO JE GLAVNI
Šta je to: Tačno znate šta želite, a ne zaustavljate se dok ga ne dobijete. (Bičevi ili lisice nisu nužno potrebni.)

Prednosti: Preuzimanje inicijative u krevetu može biti neverovatno osnažujuće iskustvo. “To je odlična prilika da izrazite sebe i svoje želje”, objašnjava Kerner, koji tvrdi da posezanje za uzdama može prerasti u osećaj samouverenosti i van spavaće sobe. A ono što je najbolje je da ste praktično osigurali da ćete zadovoljiti vaše potrebe: “Vi povećavate potencijal zadovoljstva kada prihvatite odgovornost za svoje seksualno zadovoljstvo i ne žrtvujete svoje potrebe zarad potreba vašeg partnera”, kaže Kerner.

Recept: Pre nego što kročite u spavaću sobu, zamislite kako bi izgledala dominacija nad vašim partnerom u detalje. To je drugačije iskustvo za svaku ženu, može značiti svašta, od ideje da ste na njemu do akcije tipa da mu stavite povez preko očiju. Podelite svoje misli sa muškarcem da podesite raspoloženje, a ako niste skloni razgovoru, samo uradite šta vam je na umu sledeći put ste u krevetu. “Ako imate sliku u glavi, pt će vas inspirisati da svoje fantazije pretvorite u realnost”, objašnjava Kerner. Samo napred, oslobodite svoju unutrašnju dominu!