Muške erogene zone

Kada je reč o erogenim zonama kod muškaraca, svi znamo da jedan deo tela ima vodeću ulogu, ali to ne znači da treba da se usmerite samo na njega. Pogledajte koja mesta takođe predstavljaju erogene zone čijim dodirivanjem možete podariti vašem partneru nezaboravan osećaj.

STOPALA

“Muškarci obožavaju masažu stopala”, kaže Ian Kerner, seksualni stručnjak iz Njujorka. Zato iznenadite voljenu osobu nežnom masažom, uz upotrebu losiona, prilikom koje ćete stimulisati različite tačke na stopalu. Prema tvrdnjama iz oblasti refleksologije, pete sadrže tačke koje su okidač za seksualno zadovoljstvo, pa ih nikako ne treba zanemariti. Pojedini muškarci će se posebno uzbuditi ako položite njihova stopala na svoje grudi.

UŠI

“Mnogi muškarci obožavaju kada im žena dodiruje uši”, ističe Ejmi Levin, pokretač sajta “igniteyourpleasure.com”. Uši predstavljaju predeo koji je često zaboravljen, pa ćete sigurno prijatno iznenaditi svog partnera ako ga nežno poljubite u ušnu resicu. Masaža duž ušne školjke takođe može biti prijatna.

PREDEO IZA KOLENA

Dodirivanje ovog mesta kod većine ljudi izaziva osećaj golicanja, ali kada se stvari zagreju, predeo iza kolena se može pretvoriti u pravu erogenu zonu. “Koža je mnogo nežnija i mekša, pa je samim tim i osetljivija na poljupce i dodire”, objašnjava dr.Kerner, koji dodaje da istu osobinu imaju i drugi delovi muškog tela koji nisu prekriveni dlakama.

DONJI TRBUŠNJACI

“Počnite od pupka, a zatim usmerite pokrete nadole”, savetuje dr.Kerner. Stimulacijom kože ovog dela tela sigurno ćete povećati seksualnu napetost i staviti muškarca na “slatke muke”. “Što duže gradite tenziju, to će orgazam biti jači.”, kaže ovaj seksualni stručnjak.

UNUTRAŠNJI DEO BUTINA

Kada je reč o ovom delu tela, možete primeniti isti recept kao i kod prethodnog – naterajte partnera da iščekuje. Polako ga milujte vrhovima prstiju, od predela kolena sve do unutrašnjosti butina, a zatim natrag. Nemojte odmah dodirivati njegovu “vruću zonu”, već ispitajte koliko dugo može da izdrži vaše poigravanje.

OČNI KAPCI

Osim toga što je koža očnih kapaka tanja i osetljivija od kože ostatka tela, ono što čini ovaj predeo erogenom zonom jeste činjenica da, kada su muškarcu zatvorene oči, vi imate potpunu kontrolu nad njim, a to prilično uzbuđuje. Ključ je u tome da budete nežni – dodirujte mu kapke vrhovima prstiju i lagano ih ljubite, bez pritiskanja.

VRAT

“Dodirivanjem i ljubljenjem vrata možete dodatno zagrejati atmosferu”, napominje dr.Kerner. On ističe da je posebno osetljiv predeo između vrata i ključne kosti, pa vas muškarac sigurno neće odbiti ako pokušate da poljubite baš to mesto. “Pokušajte sa više stvari istovremeno – kombinujte dodirivanje vrata sa ljubljenjem ušne resice, ili slično”, savetuje seksualni stručnjak.

ČELO

Na prvi pogled, čelo možda ne deluje kao erogena zona, ali verujte da to može biti. “Telo muškarca treba posmatrati u celini kao jedan erogeni pejzaž”, kaže dr. Kerner, napominjući da svaki deo tela može da se pretvori u erogenu zonu, ako se pravilno stimuliše. Vrh čela, odnosno predeo gde počinje da raste kosa, pun je nervnih završetaka, pa masaža ovih tačaka sigurno neće ostaviti muškarca ravnodušnim.

RASPALITE MU MAŠTU – kada je reč o erogenim zonama, prilično nedostižnu poziciju ima um. Sve je u glavi, pa zato treba da pronađete način da pokrenete partnerovu maštu. “Šapućite mu nežno na uvo”, savetuje seksualni terapeut Barbara Bartlik. Na taj način ćete aktivirati njegove misli, a nakon što mu zagolicate maštu, možete preći sa reči na dela.