Par činjenica o orgazmu

Par-cinjenica-o-orgazmuOrgazam zaustavlja štucanje, proizvodi zadah, muški rod ga doživi 4.233 puta tokom života, a ženski 1.836. Koliko god znali o ljubavnom vrhuncu, orgazam je po nekada nepoznanica za ljudsku populaciju, stalno se otkrivaju nova saznanja, a naučnici tvrde da ga mogu doživeti i klinički mrtvi. Šta još ima novo u svetu seksa?
I MUŠKARCI GLUME
Istraživanje magazina “AskMen” potvrdilo je da je čak 30 odsto muškaraca barem jednom u životu odglumilo orgazam. Čak su otkrili i kako se to radi: u igri je ključan kondom koji se posle odglumljenog vrhunca brzinski skida i baca. Tokom igre partnerka ne sme da vidi lice mladića, a tipični zvukovi se podrazumevaju.

UZROKUJE LOŠ ZADAH
Neki stručnjaci kažu da orgazam izaziva loš zadah kod pojedinih žena. Autor teze je ginekolog Theodor Hendrik van de Velde. On navodi kao razlog nagli pad imuniteta, a kada se orgazmički zadah pojavi traje najviše sat vremena.

ŽIVOTINJE JAČE DOŽIVLJAVAJU
Svinjski orgazam traje punih pola sata.

VRHUNAC DLAKAMA
Pojedinci imaju tu sreću ili nesreću da su im erogene zone “nabacane” po telu bez ikakvog reda. Zabeleženi su slučajevi orgazma masažom obrva ili kolena. U orgazmičke anale ušlo je i par osoba koje postižu vrhunac pranjem zubi. Tu, naravno, treba pomenuti i grupu ljudi koja svršava totalno mentalno. Radi se uglavnom o ženskom rodu za koji znamo da ima daleko više seksualnog potencijala.

ORGAZMIČKI MARATON
Posebno nadarena dama po imenu Sara Karmen pati od poremećaja konstantne seksualne uzbuđenosti. Zbog neprekidnog povećanog dotoka krvi u genitalije, žena je 24 sata dnevno u stanju predigre, što dovodi do toga da može da ima 150 do 200 nekontrolisanih orgazama tokom jednog dana.

MASTURBACIJA POVEĆAVA PLODNOST
Učestala masturbacija povećava šanse za trudnoću. To su stručnjaci obrazložili da je tako genetski materijal svežiji i spremniji za oplodnju.
Orgazam je moguće vegetativno proizvesti stimulacijom ključnih živaca i medicinski aparati za očitavanje bioloških procesa će ga zabeležiti – tako naučnici objašnjavaju da je vrhunac moguć i posle smrti.